Toegangsvoorwaarden en visum voor au pairs in Australië

Welk visum hebben au pairs nodig in Australië? Waar is de Working Holiday Visa aangevraagd? Welk visum de juiste is en hoe het wordt aangevraagd, antwoorden we op deze pagina.

jonge vrouw op de luchthaven

Belangrijke informatie: de Nederlandse versie van deze pagina kan verouderd zijn. We raden u aan de Engelse of Duitse pagina te raadplegen om bijgewerkte informatie te vinden.

Working Holiday Visum (Subclass 417)


Voor au pairs uit: België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Hongkong, Ierland, Italië, Japan, Canada, Korea, Malta, Nederland, Noorwegen, Zweden, Taïwan en Cyprus

Work and Holiday Visum (Subclass 462)


Voor au pairs uit: Argentinië, Bangladesh, Chili, China, Hongarije, Indonesië, Israël, Luxemburg, Maleisië, Peru, Polen, Portugal, San Marino, Slowakije, Slovenië, Spanje, Thailand, Turkije, Uruguay, de Verenigde Staten en Vietnam.

Burgers uit Nieuw-Zeeland kunnen zonder visum naar Australië reizen. Zij ontvangen bij hun aankomst een Special Category visum (SPC). Meer informatie hierover vind je in de rubriek 'Meest gestelde vragen' van de Australische ambassade .


Een visum aanvragen voor Australië – Zo funtioneert

  • Working Holiday Visum (Subclass 417)

    Stap 1: Ga na of je paspoort nog geldig is

    Om een Working Holiday visum aan te vragen heb je een geldig paspoort nodig. Het Australische Department of Immigration and Citizenship raadt aan dat het bij het indienen van de aanvraag nog minstens 6 maanden geldig is. 

    Stap 2: Vraag je Working Holiday visum aan

    Er bestaan verschillende mogelijkheden het Working Holiday visum aan te vragen: per post, verzendingsdienst of online.

    Aanvraag per post of verzendingsdienst

    Een schriftelijke aanvraag kun je aan de Australische ambassade of het Australische consulaat in jouw eigen land sturen. Zodat jouw aanvraag behandeld kan worden dien je de volgende documenten in te dienen: het ingevulde formulier voor een Working Holiday visum (Formular 1150) en een beëdigde kopie van je paspoort, waarop je foto en persoonlijke gegevens erkenbaar zijn. Burgers uit bepaalde landen moeten bovendien hun biometrische gegevens indienen. 

    Online aanvraag

    Op de website van het Australische Department of Immigration and Citizenship kun jij jouw visum online aanvragen. Daar vind je ook talrijke informatie over het indienen van jouw aanvraag. 

    Opgelet: Voor de visumaanvraag moet je kosten betalen. Bij een online aanvraag zou je dus jouw kredietkaart bij de hand hebben. Wordt jou geen visum toegekend, dan krijg je de kosten ook niet terugbetaald.

    Zo gaat het verder na jouw visumaanvraag

    De autoriteiten keuren jouw aanvraag. Wellicht wordt jou nog verdere informatie gevraagd. Indien jouw visum wordt toegekend, wordt je hiervan per post of e-mail op de hoogte gebracht. Deze mededeling zou je altijd bij de hand hebben. De voorwaarden van jouw visum worden daarin opgesomd. 

    Jouw visum is electronisch gekoppeld aan jouw paspoortnummer. Dankzij het gratis online service VEVO kun jij jouw visum ieder ogenblik online zien.
    Een visumsticker in jouw paspoort heb je dus alleen nodig indien het Department je ernaar vraagt in de toegestuurde mededeling. De sticker is dan verkrijgbaar in elke Australische Departemental Office.

    Voorwaarden van het Working Holiday visum

    Het visum is 12 maanden geldig. Indien je het visum buiten Australië aanvraagt is de startdatum op de dag van je aankomst in Australië.

    In de meeste gevallen kunnen au pairs, met enkele uitzonderingen, al werken tijdens de verwerkingstijd van de toepassing. U kunt meer informatie vinden op de bovengenoemde websites>

  • Working Holiday Visum (Subclass 462)

    Opgelet: Voor au pairs uit sommige landen is het aantal Work and Holiday visums beperkt. 

    Stap 1: Controleer of je paspoort geldig is

    Om het Work and Holiday visum aan te vragen heb je een geldig paspoort nodig. Het Australische Department of Immigration and Citizenship raadt aan dat het bij het indienen van de aanvraag nog minstens 6 maanden geldig is. 

    Stap 2: Vraag jouw Work and Holiday visum aan

    Het visum is geldig voor 12 maanden. Indien je het visum buiten Australië aanvraagt is de startdatum op de dag van je aankomst in Australië.

    Vul het formulier voor het Work and Holiday visum (Form 1208) compleet in. Let erop dat je ook alle benodigde bijlagen bij de aanvraag voegst. Burgers uit Bangladesh en Maleisië moeten bovendien hun biometrische gegevens ter beschikking stellen. Laat dan je bijlagen door het Australian Government Office (de Australische autoriteiten) keuren. Wellicht dien je bovendien nog lokale voorwaarden te vervullen. Je kunt ook het Visa Application Centre (de autoriteiten aan wie jij je aanvraag stuurt) in het land waaruit jouw paspoort komt, ernaar vragen. 

    Stuur je complete aanvraag per post of per fax aan het Australian Immigration Office (de Australische vreemdelingendienst) in het land waar je paspoort werd toegekend. Het adres vind je op de website van het Australische Department of Immigration and Citizenship. Je kunt je aanvraag natuurlijk ook zelf afgeven.

    Burgers uit de VS kunnen hun aanvraag bij elke Australische vreemdelingendienst buiten Australië indienen of hun visum online aanvragen.

    Let erop dat er voor het Work and Holiday visum kosten in rekening worden gebracht. 

    Zo gaat het verder na jouw visumaanvraag

    De autoriteiten keuren jouw aanvraag. Wellicht wordt jou nog verdere informatie gevraagd. 

    Indien jouw visum wordt toegekend, wordt je hiervan per post of e-mail op de hoogte gebracht. Deze mededeling zou je altijd bij de hand hebben. De voorwaarden van jouw visum worden daarin opgesomd. Jouw visum is electronisch gekoppeld aan jouw paspoortnummer.

    Dankzij het gratis online service VEVO kun jij jouw visum ieder ogenblik online zien. Een visumsticker in jouw paspoort heb je dus alleen nodig indien het Department je ernaar vraagt in de toegestuurde mededeling. De sticker is dan verkrijgbaar in elke Australische Departmental Office.

    Zodra de au pair Australië binnenkom

    In de meeste gevallen kunnen au pairs, met enkele uitzonderingen, al werken tijdens de verwerkingstijd van de toepassing.Meer informatie is te vinden op de hierboven genoemde websites.

Het studentenvisum: een alternatief?

Ben je afkomstig uit een ander land? Dan kun je misschien een studentenvisum aanvragen om au pair in Australië te worden. Bij het Australische Department of Immigration and Citizenship kun je nagaan of je aan alle voorwaarden voldoet

We are continually researching and updating our host country information, but cannot guarantee that all material provided is complete and correct. If you notice gaps or inaccuracies, we would like to hear from you.
×

Log je in op AuPairWorld

Not yet registered?
Registration is quick and free

Meld je aan als au pair
Meld je aan als gastgezin
Already have an account?
Click here to login