Au pair in de Verenigde Staten (VS): Belangrijke vragen

In tegenstelling tot Europa bestaat er in de Verenigde Staten een verplichting zich tot een bemiddelingsbureau te richten. Hoe wordt men au pair in de USA? AuPairWorld heeft de vraag een expert voor au pair plaatsingen in de Verenigde Staten gesteld.

Vrouw met beide handen op een kaart en noteert vragen met beide handen op de kaart
  • Waarom vind ik op AuPairWorld Amerikaanse gastgezinnen die op zoek zijn naar een au pair als ik via een agentschap moet gaan?

    De meeste uitwisselingsorganisaties accepteren zogenaamde pre-matches, d.w.z. dat gastgezinnen en au-pairs die elkaar van tevoren hebben gevonden, normaal gesproken in het programma zijn opgenomen. Sommige Amerikaanse gastgezinnen willen graag actief meewerken aan het zoeken naar een sympathieke au-pair. Als u een leuk gezin heeft gevonden, vraag haar dan of ze weet dat er een bemiddelingsverplichting is in de VS.

  • Welke documenten heb ik nodig om een au-pair te worden in de VS?

    Als je contact opneemt met een au pair bureau, ontvang je de gedetailleerde aanvraagdocumenten, inclusief het contract, de formulieren voor de arts en je referenties.

    Je schrijft een brief naar je gastgezin, stuurt foto's, maakt eventueel een video, beantwoordt vragen over jezelf, je motivatie om au pair te worden en je ervaringen met kinderen. U heeft ook een politievergunning nodig. De meeste organisaties hebben ook een kopie van uw rijbewijs en paspoort nodig.

    Nadat je akkoord bent gegaan met een leuk gezin en je programma is vastgesteld, stuurt je au pair bureau je het aanvraagformulier DS-2019, waarmee je het J-1 visum kunt aanvragen. Daarna ontmoet u persoonlijk het Amerikaanse consulaat van uw land.

  • Volgens welke criteria moet ik het agentschap kiezen?

    U kunt ervan uitgaan dat organisaties die door de Amerikaanse autoriteiten zijn goedgekeurd, ook uw vertrouwen verdienen. Zo kunt u prijzen en diensten vergelijken en vervolgens op basis van sympathie beslissen.

  • Wat zijn de plaatsingskosten voor de au-pair?

    Dat hangt af van de organisatie. Au-pairs moeten niet alleen kijken naar de programmakosten, maar ook naar de lijst van diensten:

    Is de verzekering inbegrepen? Is het alleen een basisverzekering, die niet voldoende is in geval van nood, of zijn ziekten en ongevallen onbeperkt verzekerd? Hoe zit het met wettelijke bescherming, aansprakelijkheid, etc.? Is de SEVIS-vergoeding (voor het bevolkingsregister van de VS) inbegrepen of wordt deze toegevoegd?

  • Hoeveel kost de plaatsing voor het gastgezin?

    Ook hier moet je goed kijken naar de verdeling van de programmakosten. Dit bedrag is inclusief verzekering voor het au-pair, vlucht, voorbereidingsweekend voor au-pairs, collegegeld, vergaderingen met de begeleiders, enz. Maar wat wordt toegevoegd is het zakgeld. In het seizoen zijn er altijd kortingen op de programmakosten.

  • Hoeveel betalen au-pairs en gastgezinnen gemiddeld voor een au-pair jaar?

    Dat verschilt van land tot land. In het algemeen kan worden gezegd dat de gastgezinnen de belangrijkste kosten dragen en dat er geen goedkopere manier is voor au-pairs om een jaar in de VS door te brengen. Gastgezinnen betalen voor vluchten, accommodatie, maaltijden, vaak een verzekering, 10.000 dollar aan zakgeld per jaar, 500 dollar voor cursussen op de universiteit en een plaatsingsvergoeding. De programmakosten voor de au-pairs zijn relatief laag. Daarnaast zijn er de visumkosten voor uw land, de kosten voor het politiecertificaat, het gezondheidscertificaat, het internationale rijbewijs en het paspoort.

  • Wat is de normale procedure voor een agentschap?

    U ontvangt gedetailleerde sollicitatiedocumenten van alle instanties en voert een persoonlijk gesprek in het Engels, inclusief een psychometrische test. De volledige documenten zullen ook in de VS worden gecontroleerd voordat u in het programma kunt worden geaccepteerd en door gastgezinnen wordt gecontacteerd. Ook in de VS worden gastgezinnen zorgvuldig geselecteerd en moeten ze aan bepaalde eisen voldoen. Gastgezinnen die in het programma zijn toegelaten, beslissen vervolgens met welke au pairs ze contact willen opnemen. Talen, hobby's, ervaring met kinderen, nationaliteiten, enz. kunnen de interesse van een gastgezin wekken. Gastgezinnen en au-pairs beslissen vervolgens voor elkaar in persoonlijk contact - meestal via de telefoon of Skype.

  • Wat houdt de psychometrische test in? En wat is de beste manier voor een au-pair om zich voor te bereiden?

    Je hoeft helemaal niet bang te zijn voor deze test en je kunt en hoeft je er niet op voor te bereiden. Au-pairs krijgen een lijst met uitspraken die zij op een schaal van 1 tot 5 waarderen. Bijvoorbeeld, "Ik probeer als persoon te groeien als gevolg van deze ervaring". Hier moeten de au-pairs natuurlijk niet denken aan de grootte van het lichaam, maar aan de ontwikkeling van de persoonlijkheid. Verklaringen als "Ik moet liegen om problemen te voorkomen" moeten eerlijk worden beantwoord, maar je kunt natuurlijk zelf bedenken hoe een au-pairbureau het antwoord zou beoordelen. Toch is het belangrijk om eerlijk te blijven: men kan niet weglopen voor problemen, ze lossen niet op in het buitenland en kinderen mogen niet worden belast met de conflicten van au-pairs.

  • Heeft u een partnerbureau nodig in uw land en wat zijn de voordelen?

    Het bureau zelf hoeft niet in uw land gevestigd te zijn, maar moet wel vertegenwoordigers hebben die een persoonlijk gesprek met u kunnen voeren. U zou in staat moeten zijn om goed Engels te spreken, maar het zal nuttig zijn als u enkele vragen in uw moedertaal kunt beantwoorden. Het is ook waarschijnlijker dat u meer specifieke informatie krijgt over visumaanvragen en bezoeken aan het Amerikaanse consulaat.

  • Zijn er partneragentschappen in alle landen? Of kan ik rechtstreeks contact opnemen met een van de officieel erkende agentschappen?

    Hier vindt u een lijst met erkende agentschappen. Als u naar de website van een Amerikaans bureau komt, vindt u daar zeker het partnerbureau waar u terecht kunt.

  • Hoe lang duurt het om een J-1 visum aan te vragen, dus hoe lang moet ik eerder contact opnemen met het agentschap?

    Als je het DS-2019-formulier hebt, moet je een afspraak maken voor een gesprek met het Amerikaanse consulaat of de Amerikaanse ambassade. In de zomermaanden moet je soms enkele weken wachten op een afspraak bij de ambassade. De wachttijd hangt echt af van het land en de tijd van het jaar. Het visum zelf wordt meestal binnen vijf werkdagen verkregen. U dient zich ongeveer 6 maanden voor de geplande startdatum bij het bureau aan te melden. Dan heeft u voldoende tijd voor de aanvraagprocedure en tegelijkertijd zijn uw documenten nog steeds up-to-date.

  • Is het rijbewijs een voorwaarde voor de afgifte van een visum?

    Nee, maar veel bureaus hebben een rijbewijs nodig omdat het voor hen gemakkelijker en sneller is om geschikte gastgezinnen te vinden. Veel gastgezinnen zijn afhankelijk van au-pairs die hun kinderen naar de kleuterschool, school, sport, muzieklessen, dokter, vrienden, enz. brengen.

  • Zijn er bepaalde momenten waarop een au-pair jaar in de USA meestal begint of kunnen au-pairs het hele jaar beginnen?

    Au-pairs kunnen het hele jaar door beginnen, maar er zijn meer au-pairs die in de zomermaanden naar de VS vliegen. Sommige au-pair bureaus bieden bijvoorbeeld wekelijks vertrek aan tijdens de zomermaanden en anders twee keer per maand.

  • Hoe lang kan ik als au-pair in de VS blijven?

    Je vliegt eerst 12 maanden naar Amerika en kunt het dan verlengen met 6, 9 of 12 maanden gedurende het jaar.

  • Ik wil graag voor een half jaar naar de VS. Waar kan ik meer informatie krijgen?

    Neutrale basisinformatie is uiteraard te vinden op de website van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Daar kunt u zien dat de Amerikaanse autoriteiten de duur hebben vastgesteld op ten minste 12 maanden. Een jaar is al een zeer ronde zaak voor een cultureel uitwisselingsprogramma. U kunt goed integreren en tegelijkertijd is het emotioneel belangrijk dat kleine kinderen niet om de paar maanden van verzorger hoeven te wisselen.

  • Ik heb het dubbele staatsburgerscap, waarvan er een Amerikaans is. Mag ik als au-pair in de VS werken?

    Ik ben bang van niet. Het J-1 Au-pair visum is voor culturele uitwisseling. Een Amerikaan wordt beschouwd als een Amerikaan en heeft geen culturele uitwisseling met Amerika nodig. Helaas worden er geen uitzonderingen gemaakt voor jongeren die een Amerikaans paspoort hebben, maar nooit in de VS hebben gewoond. Dit is vastgesteld door het ministerie van Buitenlandse Zaken.

We are continually researching and updating our host country information, but cannot guarantee that all material provided is complete and correct. If you notice gaps or inaccuracies, we would like to hear from you.
×

Log je in op AuPairWorld

Not yet registered?
Registration is quick and free

Meld je aan als au pair
Meld je aan als gastgezin
Already have an account?
Click here to login