Toegangsvoorwaarden en visum voor au pairs in Japan

Welk visum is vereist om au pair te worden in Japan? Welke documenten moeten worden ingediend om Japan binnen te komen? Au pairs en gastgezinnen moeten dit weten over het binnenkomen van Japan:

Jonge vrouw met koffer op de luchthaven

Belangrijke informatie: de Nederlandse versie van deze pagina kan verouderd zijn. We raden u aan de Engelse of Duitse pagina te raadplegen om bijgewerkte informatie te vinden.

Er is geen officieel au pair programma in Japan. Voor burgers van bepaalde landen is het echter mogelijk om in het kader van het Working Holiday Program als au pair te werken.

Aanvaarde landen:

Australië, Canada, Canada, Frankrijk, Duitsland, de Republiek Korea, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Groot-Brittannië, Ierland, Hong Kong en Denemarken.

  • Working Holiday Maker

    Working Holiday Maker:

    • mogen geen kinderen ten laste hebben
    • moet in goede gezondheid verkeren
    • mag geen strafblad hebben
    • een geldig paspoort nodig hebben

    Financiële middelen: De Vakantiewerker moet voor de eerste keer van zijn verblijf over voldoende financiële middelen (ca. 2000 euro) beschikken. Daarnaast moet hij beschikken over een retourvlucht of over voldoende geld daarvoor.

    Taalvaardigheden: Basiskennis van het Japans is wenselijk, maar niet noodzakelijk.

    Reiskosten: Het au-pair moet de heen- en terugreis betalen.
    Opmerking voor gastgezinnen: Als u vrijwillig reiskosten wilt betalen, raden wij u aan dit pas te doen nadat het au-pair met succes in Japan heeft verbleven.

    Kraanverzekering: Het au-pair heeft een particuliere verzekering nodig die hem dekt tegen de gevolgen van ziekte en ongeval. Deze verzekering moet worden afgesloten voordat u Japan binnenkomt.

  • Working Holiday Visum

    Het visum moet worden aangevraagd bij de dichtstbijzijnde Japanse diplomatieke vertegenwoordiging (ambassade of consulaat). Het staat u toe om Japan slechts eenmaal binnen te komen. Als het au pair Japan moet verlaten en het land opnieuw moet binnenkomen tijdens het verblijf, moet een inreisvergunning worden aangevraagd bij de immigratiedienst.
    Na aankomst in Japan moet het au pair zich melden bij de verantwoordelijke immigratieautoriteit.

    Meer informatie over het werkvakantieprogramma en links naar de verantwoordelijke ambassades vindt u op de website van het Japanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

We are continually researching and updating our host country information, but cannot guarantee that all material provided is complete and correct. If you notice gaps or inaccuracies, we would like to hear from you.
×

Log je in op AuPairWorld

Not yet registered?
Registration is quick and free

Meld je aan als au pair
Meld je aan als gastgezin
Already have an account?
Click here to login