Au pair verblijf in Canada
Toegangsvoorwaarden voor au pairs

Op deze pagina vinden jullie meer informatie over de voorwaarden voor au pairs om een visum voor Canada aan te vragen.

Registratie als gastgezin

In Canada bestaat er geen au pair visum. Jongeren uit de volgende landen kunnen echter een Working Holiday Maker visum aanvragen:

Australië, België, Chili, Costa Rica, Denemarken, Duitsland, Estland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië, Hong Kong, Ierland, Italië*, Japan, Kroatië, Letland, Litouwen, Mexico**, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oekraïne**, Polen, Slowakije, Slovenië, Spanje, Taiwan, Tsjechië of Zuid-Korea.

* Italiaanse au pairs mogen slechts de 6 eerste maanden van hun verblijf legaal in Canada werken.

**About au pairs from Mexico and Ukraine: The youth mobility agreements between Canada and these countries are currently under review. As a result, applications for a Working Holiday visa are currently closed in these countries. We will keep you updated.

Important information on the visa application process: First of all, applicants are no longer served on an "and-the-winner-is" basis. In general, au pairs need to submit a profile and are placed in a pool together with all other Working Holiday Maker candidates. The profiles will stay in this pool for a year until the Citizenship and Immigration Canada (CIC) removes them due to quota reached. CIC will randomly select Working Holiday candidates from the pool and issue them an invitation to apply (ITA). Please keep in mind that completing an online IEC profile and entering the Working Holiday pool does not guarantee that your au pair will obtain the necessary visa. In other words, some candidates may not receive an invitation to apply before the end of the period. 

Voldoet jullie au pair aan alle voorwaarden om als au pair met een Working Holiday visum naar Canada te gaan? Dan kan jullie au pair een visum aanvragen.

Zo vragen au pairs een visum aan

Stap 1: De au pair heeft een geldig paspoort nodig

Om een Working Holiday Maker visum aan te vragen heeft jullie au pair een geldig paspoort nodig. De geldigheidsduur van het paspoort zou de hele duur van het verblijf dekken.

Stap 2: De au pair vraagt een Working Holiday Maker visum aan

Het aantal toegekende visums per jaar is voor elk land beperkt. Daarom raden wij aan zo vroeg mogelijk een visum aan te vragen. Klik op het land van herkomst van jullie au pair om na te gaan of er nog visums beschikbaar zijn:

Neem een kijkje op de volgende website voor gedetailleerde informatie over de visumaanvraag.

Bij verdere vragen of als jullie niet alle informatie op de officiële pagina's kunnen vinden, neem a.u.b. contact op met het Citizenship and Immigration Canada (CIC) centre.

Stap 3: De au pair ondergaat een medisch onderzoek

Op de werkvergunning voor au pairs (die wordt toegekend nadat de aanvraag werd aanvaard) wordt vermeld dat ze in de drie volgende bereiken niet mogen werken: 1) kinderopvang, 2) lager of middelbaar onderwijs, 3) gezondheidszorg. Daarom dienen au pairs een medisch onderzoek in Canada te ondergaan en hun werkvergunning te laten wijzigen. De au pairs dienen hiervoor het Citizenship and Immigration Canada (CIC) Centre te contacteren om het formulier voor het medisch onderzoek en verdere instructies te krijgen. Zodra ze de uitslag hebben ontvangen wordt hun werkvergunning door het CIC gewijzigd en de beperkingen opgeheven.

Het AuPairWorld Team spant zich in voor een zo zorgvuldig en actueel mogelijke weergave van de gegevens in de rubriek Info gastlanden. Wij kunnen echter geen garantie geven aangaande de nauwkeurigheid en volledigheid van deze informatie. Mocht je informatie tegenkomen die naar jouw mening onjuist of gedateerd is, dan zouden wij het zeer op prijs stellen als je dit aan ons doorgeeft.

Log je in op AuPairWorld

×

Security question

If you forget your password, you must answer a security question correctly. Only then will it be possible to reset your password and regain access to your profile. Please select a question now and enter an answer for it.