Hoe kom ik het land binnen?

Op deze pagina vind je gedetailleerde informatie over de formaliteiten voor Canada. Hier kun je nagaan waarmee je rekening moet houden voordat je jouw land verlaat.



In Canada bestaat er geen au pair visum. Jongeren uit de volgende landen kunnen echter een Working Holiday Maker visum aanvragen:

Australië, België, Chili, Costa Rica, Kroatië, Denemarken, Duitsland, Estland, Letland, Litouwen, Frankrijk, Hong Kong, Griekenland, Groot-Brittannië, Ierland, Italië, Japan, Zuid-Korea, Mexico**, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Polen, Zweden, Slowakije, Slovenië, Spanje, Taiwan, Tsjechië, of Oekraïne**.

* Italiaanse au pairs mogen slechts de 6 eerste maanden van hun verblijf legaal in Canada werken.

**Mexico and Ukraine: The Youth Mobility agreements between Canada and these countries are currently under review. As a result, applications for a Working Holiday visa are currently closed in these countries. We will keep you updated.

Voldoe je aan alle voorwaarden om als au pair met een Working Holiday visum naar Canada te gaan? Hier kun je nagaan hoe je een visum kunt indienen.

Stap 1: Controleer of je paspoort nog geldig is.

Ga na of je identiteitskaart of paspoort nog geldig zijn voordat je jouw reis voorbereidt. De geldigheidsduur van jouw paspoort zou de hele duur van jouw verblijf in Canada dekken.

Stap 2: Vraag een visum aan.

Het aantal toegekende visums per jaar is beperkt. Daarom raden wij aan zo vroeg mogelijk een visum aan te vragen. Controleer eerst of er nog visums beschikbaar zijn voor jouw land.

Neem een kijkje op de volgende website voor gedetailleerde informatie over de visumaanvraag.

Bij verdere vragen of als je niet alle informatie op de officiële pagina's kunt vinden, neem contact op met de Canadese ambassade in jouw land.

Stap 3: Onderga een medisch onderzoek en vraag een wijziging van jouw werkvergunning aan

Op jouw werkvergunning (die jou wordt toegekend nadat jouw aanvraag wordt aanvaard) wordt vermeld dat je in de drie volgende bereiken niet mag werken: 1) kinderopvang, 2) lager of middelbaar onderwijs, 3) gezondheidszorg. Als je in één van deze bereiken wenst te werken moet je een medisch onderzoek in Canada ondergaan en jouw werkvergunning moet worden gewijzigd. Je dient hiervoor het Citizenship and Immigration Canada (CIC) Centre te contacteren om het formulier voor het medisch onderzoek en verdere instructies te krijgen. Zodra je de uitslag hebt ontvangen zal het CIC jouw werkvergunning wijzigen en de beperkingen opheffen.

Het AuPairWorld Team spant zich in voor een zo zorgvuldig en actueel mogelijke weergave van de gegevens in de rubriek Info gastlanden. Wij kunnen echter geen garantie geven aangaande de nauwkeurigheid en volledigheid van deze informatie. Mocht je informatie tegenkomen die naar jouw mening onjuist of gedateerd is, dan zouden wij het zeer op prijs stellen als je dit aan ons doorgeeft.

Log je in op AuPairWorld

×

Security question

If you forget your password, you must answer a security question correctly. Only then will it be possible to reset your password and regain access to your profile. Please select a question now and enter an answer for it.