Becoming a host family in the Netherlands
Ilse: ¨An au pair needs self-confidence¨

Host mum Ilse from the Netherlands will be hosting her 6th au pair soon. So far, her au pairs were all different. However, most of them got along very well with her two children. With an autistic child at home, Ilse was happy to have a helping hand. Ilse wrote her story in Dutch.Onze zoektocht begon 3,5 jaar geleden via AuPairWorld

Sinds die tijd hebben we inmiddels 5 au-pairs ontvangen voor langere en kortere tijd en onze 6e au-pair begint over 3 weken. De keuze voor een au-pair hebben we gemaakt omdat het met mijn onregelmatige tijden bijna onmogelijk was om sluitende opvang te regelen voor de kinderen en een au-pair is gewoon erg flexibel. Toen bleek dat ons oudste zoontje autistisch was en heel veel aandacht vroeg vonden we het erg fijn om 2 handen extra in huis te hebben zodat beiden kinderen genoeg aandacht krijgen.

Een au pair is veel meer dan een oppas

Onze ervaringen met au-pairs zijn wisselend, 2 meisjes waren een perfecte match voor ons gezin, konden zich goed aanpassen, waren flexibel en hadden een erg leuke klik met onze 2 kinderen. Daarnaast begrepen zij dat het zijn van een au-pair meer is dan alleen oppassen. Twee andere meisjes waren prima maar hadden veel meer aansturing nodig dan de andere twee en hadden meer moeite met zich aan te passen aan een andere cultuur en het laatste meisje is naar huis gegaan vanwege heimwee.

Een heldere communicatie voor een geslaagd verblijf

Wij denken dat het succesvol slagen van de periode samenhangt met een heldere communicatie. Wij zijn altijd heel open en eerlijk naar onze au-pairs en wij verwachten van hen hetzelfde. Indien er problemen zijn of er loopt iets niet lekker moet daar over gesproken worden zodat we het op kunnen lossen. Het begin van de periode blijft altijd moeilijk zowel voor de au-pair als voor ons en door regelmatig met elkaar te praten of te evalueren kunnen dingen voorkomen worden.

Wij zorgen altijd voor een goede start 

Ook neem ik altijd een week vakantie als de au-pair aankomt zodat we een week lang de tijd hebben om dingen te laten zien, uitleg te geven over de kinderen en het huishouden en haar een beetje op haar gemak te laten voelen. Dit wordt over het algemeen door de au-pair als positief ervaren en die week is ook echt nodig merk ik om alles duidelijk te maken.

Een au pair is een gezicht voor de kinderen: dit geeft duidelijkheid

Het feit dat ons oudste zoontje autistisch is zorgt ervoor dat we heel kritisch zijn in het vinden van een au-pair. De au-pair moet openstaan voor het zorgen voor een speciaal kindje en moet stevig in haar schoenen staan. Als de klik er is dan accepteert hij deze vorm van kinderopvang meer dan dat hij heen en weer gesleept zou worden naar het kinderdagverblijf of gastouder. En dit vind ik ook het grote voordeel van een au-pair...... er is een gezicht voor de kinderen een jaar lang en dit geeft duidelijkheid. Kortom zullen wij de komende jaren opnieuw op zoek gaan naar nieuwe au-pairs die ons gezin kunnen ondersteunen!

Log in to AuPairWorld

×

Security question

If you forget your password, you must answer a security question correctly. Only then will it be possible to reset your password and regain access to your profile. Please select a question now and enter an answer for it.

  Cancel